Ölen

I Tjeckien dricks det mer öl per capita än i något annat land. Och inte undra på det, så gott som det är med tjeckiskt öl! Därför serverar vi mest tjeckiskt öl både från tankar och fat i vår gyllene triangel på Sveaplan. Vi är också en av fem krogar i hela världen som försäljer öl från Maria Trilsk Bryggeriaktiebolag.

Dock förnyar vi ständigt vårt flaskölssortiment för att kunna erbjuda ett uppiggande sortiment bestående av nyheter, klassiker och specialutgåvor av öl från när och fjärran.

Fråga oss om månadens gästöl, det finns alltid nya spännande smaker att testa.

Pilsner Urquell Tankovna

Sedan hösten 2015 serverar vi opastöriserad Pilsner Urquell från tank, Tankovna. På fredagar kommer en tankbil direkt från Plzen i Tjeckien med den färskaste finpilsnern du kan tänka dig. Tack vare Tankovna-tekniken som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och sejdeln på Gyllene Prag får pilsnern en rikare, fylligare och rundare maltkropp och är märkbart mer bitterljuv och kryddig med uttalade humlearomer.
Och självklart precis så gyllene som den alltid varit.

En svårslagen ljus lager helt i vår smak.

Vi häller pilsner på tre olika sätt – šnyt, len och mjölkig – för att optimera pilsnerns alla smakegenskaper. Prova gärna alla tre eller prata med servisen vilken som passar bäst just för dig, just idag. Men det viktigaste är, kräv skum. Skummet skall vara tätt och lent – nästan gräddigt – och kröna varje sejdel som ett fluffigt täcke av smak.

Maria Trilsk Bryggeriaktiebolag

Mest för att vi inte kunde låta bli och lite för att det liksom passade i tid bestämde vi oss för att starta ett litet bryggeri tillsammans med Schnitzelplatz Lagerhuset mitt under värsta epidemin.

Vårt bryggaralterego ”Maria Trilsk” lär en gång ha sagt ”Bara för att det är vardag måste ju inte ölen smaka som en tisdag” och det är något vi verkligen har tagit fasta på. Vår öl ska funka till mat, till vardags och som socialdryck – men ändå, likt Maria Trilsk själv – erbjuda precis så mycket säregen karaktär så att vi ändå får känslan av att detta var nog ändå något i all enkelhet lite alldeles särskilt.

Na zdraví!

Maten

Några av våra rätter har vi haft på menyn ända sedan 1973, andra är nya alldeles från i år. Ibland ändrar vi någon detalj på våra populära klassiker och gör dem ännu bättre, men i stort sett har de inte ändrats på över fyrtio år, vi gillar ju det mesta som det är. Om du har allergier eller om det är något annat du funderar på – fråga oss så hjälper vi dig.

Smaklig måltid!