Öl från tank, fat & flaska

I Tjeckien dricks det mer öl per capita än i något annat land. Och inte undra på det, så gott som det är med tjeckiskt öl! Därför serverar vi mest tjeckiskt öl både från tankar och fat i vår gyllene triangel på Sveaplan.

Dock förnyar vi ständigt vårt flaskölssortiment för att kunna erbjuda ett uppiggande sortiment bestående av nyheter, klassiker och specialutgåvor av öl från när och fjärran.

Fråga oss om månadens gästöl, det finns alltid nya spännande smaker att testa.

Pilsner Urquell Tankovna

Sedan hösten 2015 är serverar vi opastöriserad Pilsner Urquell från tank, Tankovna. På fredagar kommer en tankbil direkt från Plzen i Tjeckien med den färskaste finpilsnern du kan tänka dig. Tack vare Tankovna-tekniken som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och sejdeln på Gyllene Prag får pilsnern en rikare, fylligare och rundare maltkropp och är märkbart mer bitterljuv och kryddig med uttalade humlearomer. Och självklart precis så gyllene som den alltid varit.
En svårslagen, ljus, lager helt i vår smak.

Vi tre häller pilsner på tre olika sätt  – šnyt, len och mjölkig  – för att optimera pilsnerns alla smakegenskaper. Prova gärna alla tre eller prata med servisen vilken som passar bäst just för dig idag. Men det viktigaste är, kräv skum. Skummet skall vara tätt och lent – nästan gräddigt – och kröna varje sejdel som ett fluffigt smaktäcke.

Na zdraví!